Ešte ste si neistí, či sa máte prihlásiť? Tu máte desať dôvodov, prečo ÁNO!

30.09.2024 | Samuel Matej Takáč | TIPY & TRIKY

Premýšľate nad tým, či sa zúčastniť tohtoročných pIšQworiek? Váš tím ešte nie je definitívne rozhodnutý? Možno vám pomôže našich desať dôvodov, prečo by ste túto príležitosť nemali premeškať. Veríme, že po ich prečítaní bude vaše rozhodovanie oveľa jednoduchšie!

1. Nové známosti

Každý rok sa do pIšQworek zapojí viac ako 7500 hráčov, ktorí ako nadväzujú nové priateľstvá tak obnovujú tie staré. Súťaž vytvára skvelé prostredie pre tímovú spoluprácu a umožňuje spevniť väzby medzi členmi tímu, čo sa hodí aj mimo hru.

2. Vedeli ste že...

V názve pIšQworek sa skrývajú slová IQ a work, čo nie je len taká náhoda. Táto súťaž ponúka príležitosť ukázať, akú máte úroveň logického myslenia a koľko času ste venovali príprave. Prihlásiť sa môže naozaj ktokoľvek, bez ohľadu na znalosti či skúsenosti. Stačí mať chuť hrať, učiť sa nové veci a vytrvalosť.

3. Teamwork

Od samého začiatku sa pIšQworky stavajú na tímovej spolupráci. Len málokedy v živote dosiahnete niečo sami, a preto vám táto súťaž umožní zistiť, že akým spôsobom prispievate k spoločnému cieľu. Možno odhalíte, že ste prirodzený líder alebo, že vynikáte v iných úlohách, čo vám pomôže nielen v súťaži, ale aj v bežnom živote.

4. No tí naši jednotlivci..

Pre tých, ktorí radšej súťažia sami, je tu ďalší ročník súťaže jednotlivcov pre účastníkov do 26 rokov. Táto kategória je ideálna pre tých, ktorí sa chcú postaviť výzve samostatne a ukázať, čo v nich naozaj je. Je to šanca, ktorá sa nemusí opakovať, tak ju neváhajte využiť!

5. Zvládanie stresových situácií

pIšQworky nie sú len o rýchlom kreslení krížikov a krúžkov. Hneď, ako zápas začne, atmosféra sa stáva napätou a každý hráč sa maximálne sústredí. V takýchto momentoch sa môže ľahko stať, že niekto podľahne panike. Preto je dôležité zachovať pokoj, rozvážne premýšľať a nenechať sa uniesť emóciami (alebo bežiacimi šachovými hodinami). V tejto súťaži sa skutočne ukáže, ako dobre dokážete zvládať tlak a kľudne rozmýšľať aj v stresových situáciách.

6. Šport

Hoci sa to na prvý pohľad nemusí zdať, pIšQworky sú rovnako ako šachy športom. Možno si kladiete otázku, či ide skôr o disciplínu pre športovcov, alebo pre tých, ktorí uprednostňujú pokojné sedenie na stoličke. Bez ohľadu na váš názor, pIšQworky predstavujú skvelý spôsob, ako sa zabaviť, odreagovať a zároveň sa zapojiť do niečoho, čo spája súťaživosť s intelektuálnou výzvou. Rovnako ako v každom športe, aj tu je kľúčové dodržiavanie zásad fair-play, ktoré vytvárajú prostredie rešpektu a úcty medzi hráčmi. Tento dôraz na čestnú hru je to, čo robí pIšQworky športom v pravom zmysle slova – disciplínou, ktorá spája ľudí a ponúka im možnosť súperiť v duchu priateľskej rivality.

7. Súťažlivosť

Pre tých, ktorí milujú výzvy a radi súťažia, sú pIšQworky ako stvorené. Počas jedného dňa môžete porovnať svoje schopnosti s ostatnými tímami a ukázať, kto má najlepšiu stratégiu a logické myslenie. Súťaživosť tu nájde svoje uplatnenie a napätie bude na maxime.

8. A čo tie ceny?

Ak vás doteraz nič nezaujalo, počkajte, kým sa dozviete o skvelých cenách od našich partnerov. Tieto odmeny skutočne stoja za to! Na oblastných a krajských turnajoch môžete vyhrať napríklad úžasné doskové hry od spoločnosti Albi, zážitok v zábavnom centre TEPfactor alebo rôzne iné vstupy na akcie. Na Grandfinále budú ceny od portálu Jak se rychle naučit, ako aj dobrodružstvo s programom Antarktída pre celú školu a poukazy od sebarozvojovej spoločnosti Kamdu. Máte sa na čo tešiť!

9. Zdokonalenie praktických zručností

Súťaž vám pomôže nielen rozvíjať logické myslenie, ale aj zlepšiť soft skills a precíznosť, ktorú využijete nielen pri hre, ale aj v bežnom živote. Kreslenie křižíkov a koliesok napríklad využijete pri testoch alebo voľbách. Schopnosť rýchlo a dobre reagovať je cenná zručnosť, ktorú si tu môžete vypilovať.

10. Kopec zábavy

A nakoniec, pIšQworky nie sú len o súťažení, ale aj o zábave. Súťažiaci, organizátori aj diváci si užijú kopec srandy a odnesú si nezabudnuteľné zážitky. V dnešnej dobe sú zábava a odreagovanie nesmierne dôležité veci. Prečo si ich neužiť naplno?

Tak čo hovoríte? Je čas sa prihlásiť a zažiť to na vlastnej koži! pIšQworky sú príležitosťou, ktorú by ste si nemali nechať ujsť.