Predstavujeme vám, kto každý stojí za úspechom pIšQworiek!

14.10.2024 | Samuel Matej Takáč | ORGANIZÁCIA

Za každou úspešnou súťažou stojí tím ľudí, ktorý zabezpečuje, že všetko prebieha hladko a bez problémov. A ako viete, naša súťaž tiež neni žiadnou výnimkou. Preto sme si pre vás pripravili krátky článok o našich oddeleniach a ich vedúcich.

Koordinátor súťaže

Sára Uvízlová

Sára je koordinátorkou súťaže pIšQworky 2024, kde zodpovedá za celkovú organizáciu a priebeh projektu. V jej úlohe je kľúčové komunikovať s vedúcimi jednotlivých oddelení, riešiť nečakané problémy a zabezpečiť, aby všetky aktivity prebiehali podľa plánu. V rámci našej súťaže sa snaží nielen o plynulý priebeh akcie, ale aj o implementáciu environmentálnych cieľov, ako sú univerzálne organizátorské tričká použiteľné naprieč ročníky súťaže a vratné sklenené fľaše na Grandfinále miesto plastových. Vďaka svojim organizačným zručnostiam a ekologickému prístupu prispieva Sára k efektívnemu a šetrnému priebehu súťaže.

Organizácia turnajov

Jan Votoček

Skôr ako začnú samotné turnaje ich musí niekto aj dohodnúť s usporiadatelskými školami. Preto tu máme nášho Honzu, ktorý turnaje miluje – v roku 2022, keď sa k tímu pripojil, ich zorganizoval rovno dvanásť. Aj preto sa stal tohtoročným vedúcim oddelenia organizácie turnajov. Jeho úlohou je osloviť školy a dohovoriť na nich turnaje. Jeden človek ale 150 škôl nedohovorí. Od toho sú tu krajskí koordinátori, ktorým Honza šéfuje. To oni obopisujú a obvolávajú školy, dohovárajú na nich turnaje a priraďujú im organizátorov - oblastní koordinátori. Tí su základom celej súťaže, bez ktorého by sme to mohli rovno zabaliť. A my sme im za to náležite vďační.

Obchod

Michaela Skoupá

Miki začínala v oddelení ET, kde sa výrazne angažovala v organizácii turnajov pIšQworiek. Turnaj v Kladne je pre ňu srdcovou záležitosťou, na ktorú sa teší už tretí rok. Vďaka týmto skúsenostiam sa stala odborníčkou na technické aspekty, ako je napríklad oprava projektora a orientácia v pravidlách. V súčasnosti sa Miki dočasne stará o oddelenie obchodu, kde sa zameriava na zabezpečenie zisku pre projekt, a to buď prostredníctvom financií, alebo zaujímavých cien pre súťažiacich. Okrem toho sa aktívne snaží rozvíjať dlhodobé partnerstvá, ako napríklad spoluprácu s Canvou, ktorá by mohla priniesť výhody aj ďalším projektom.

Dotace

Antonín Svoboda

Tonda je vedúcim oddelenia dotácií, kde využíva svoje bohaté skúsenosti na získavanie podpory od rôznych regionálnych a miestnych samospráv, ako aj od ministerstva školstva. Vďaka týmto skúsenostiam sa naučil nielen efektívne žiadať o dotácie, ale aj ako odmietať ponuky, ktoré by pre projekt neboli prospešné. Tonda je odborníkom na to, ako presvedčiť zástupcov miest a krajov o dôležitosti podpory súťaže, pričom sa vždy zameriava na dlhodobú udržateľnosť a rozvoj projektu.

Ekonomika

Alžběta Leuchterová

Betka je novou vedúcou ekonomického oddelenia a túto rolu zvláda s obrovským zápalom a precíznosťou. Vďaka svojim organizačným schopnostiam z pozície krajského koordinátora dokázala rýchlo prebrať kontrolu nad finančnými tokmi a zabezpečiť, že všetky granty a dotácie sú správne vyúčtované a využité v súlade s pravidlami. Jej schopnosť rýchlo sa učiť a prispôsobiť novým výzvam prináša do oddelenia svieži pohľad a zaručuje, že financie sú vždy transparentne a efektívne riadené.

IT

Matúš Gindl 

Matúš je vedúcim nášho IT oddelenia, ktoré sa stará o bezproblémový chod našich systémov, webov a masových e-mailov. Ročne rozposielame viac ako 10 000 massmailov, čo je len jednou z mnohých úloh, ktoré IT oddelenie zabezpečuje. Okrem toho sa Matúš zaoberá obnovovaním zabudnutých hesiel a riešením ďalších technických záležitostí.

V súčasnosti sú jeho cieľmi zabezpečiť plynulý chod našej súťaže z pohľadu IT a podporovať ostatné oddelenia s ich IT úlohami. Do budúcna by sa rád podieľal na vývoji novej pIšQworkovej platformy a interného organizátorského systému.

Právo

Daniela Indráková

Danča začínala v oddelení PR a marketingu, kde sa venovala písaniu článkov a reportov na web. Táto práca jej pomohla zdokonaliť schopnosť písať jasné a zrozumiteľné texty, čo je nesmierne užitočné pri tvorbe inštrukcií a zmlúv. V právnom oddelení má na starosti písanie väčšiny zmlúv, ktoré organizačný tím súťaže uzatvára, a zabezpečuje aj aktualizáciu pravidiel. Získané organizačné schopnosti jej pomáhajú aj pri štúdiu na vysokej škole, kde sú plánovanie a riadenie projektov kľúčovými zručnosťami, čo z nej robí cennú členku tímu.

PR a marketing

Adel Štěpán

Úlohou Ádi je zaistiť viditeľnosť súťaže. Robí všetko pre to, aby sa o nás hovorilo všade - v televízii, rádiu, novinách a na sociálnych sieťach, a aby pIšQworky získali popularitu po celom Česku a Slovensku. V rámci svojho oddelenia riadi aj komunikáciu na sociálnych sieťach, webové a mediálne centrum, grafiku, reklamu a ďalšie marketingové aktivity. Aj keď Áďa začínala v organizačnom tíme ako vedúca logistiky, rýchlo si uvedomila, že jej srdce patrí kreatívnym úlohám. Najradšej sa venuje videoprodukcii - natáčanie reklamy, stará sa o priame prenosy z Grandfinále, tvorí kampane na tiktok alebo videa pre potenciálnych partnerov súťaže. 

Logistika

Jan Hejduk

Na prvý pohľad je logistika tak trochu neviditeľné oddelenie. Pre fungovanie projektu je ale kľúčová. Všetky hmotné veci, čo sa k súťažiacim dostanú, prechádzajú našim skladom v Brne práve pod dohľadom Heidi. Logistika sa stará o celý proces od preberania balíkov po odosielanie pozvánok školám. Jej hlavnou úlohou je rozoslať balíky s hernými materiálmi na organizačné školy. Tých je takmer 150, takže je to veľká kopa práce.